tisdag 5 oktober 2010

Tips: Pippitröjor åt hela familjen

Att Pippitröjorna är omåttligt populära har väl inte ungått någon. Det skyltas med dom i barnaffärer/klädaffärer, på webben och i sticktidningar och när vi nu går mot en av dom kallaste vintrarna på närmare 100 år så kanske inte en pippitröja vore så dumt att sätta på stickorna?

Pippitröjan är från början en fiskartröja med ursprung från Gotland, men fick sitt stora genombrott när Pippi Långstrump (Inger Nilsson) bar den i Astrid Lindgrens filmer om just Pippi Långstrump. Sedan dess har den fått ett nytt namn och blivit en älskad klassiker.
Orginalmönstret till denna tröja finns i boken; "Fiskartröjor och andra tröjklassiker" av Uuve Snidare. (Boken finns att låna på biblioteket).
Annars kan man lätt hitta mönster på Pippitröjorna i barn -och vuxenstorlekar gratis på nätet (tex. här) eller för en liten peng i garnaffärer.

En modell av Pippitröjan som däremot inte återfinns i äldre böcker eller i Astrid Lindgrens filmer är Pippitröjan för hundar och det är ju klart att alla i familjen ska kunna värma sig med en varm och fin tröjklassiker!

Mönster på Pippitröjan till hunden hittar du här och ni måste ju hålla med om att detta är en otroligt härlig present åt familjens lurvigaste medlem nu när kylan smyger sig närmare^^

Inga kommentarer: