lördag 16 juni 2012

Dille på sjalar

Sjalar är vackra,
Sjalar är sköna,
Sjalar är roliga att göra,
Sjalar passar året om...
...och just därför älskar jag SJALAR!

Just nu har jag fått dille på dessa vackra accessoarer och jag stickar och virkar på flera olika just nu. Jag kan helt enkelt inte få nog av dom och när jag inte har något handarbete för händerna så googlar jag och låter mig inspireras av bilder och mönster på fler sjalar^^

Mina två krullsjalar i garnerna Frilly och Argentina är storfavoriter och används flitigt;


Likaså den fluffiga Mohairdrömmen som min fantastiska chef stickade åt mig;


Av det lejongula Mohairgarnet jag fyndade på loppisen förra helgen stickar jag nu själv en likadan fluffig dröm som den ovan och på stickor nr 15 går det rasande fort. Jag visar bild på den så snart den är färdig^^

Fast nu blev ni väl förvirrade när jag bara pratar om stickade sjalar. Var är dom virkade alsterna?
Jo, men det är väl klart att jag virkar sjalar också! Jag har ju tillexempel min vinröda / lila ananassjal i alpacka som nu bara ska blockas;


Än sålänge minst i högen, är denna glittrande stjärnsjalen!
Planen var egentligen att virka en spindelsjal av vit fluffig Kid Mohair och en glittertråd, men så snubblade jag över ett vackert nystan med Fame Trend Paljett i gråa/vita/isblåa-toner och då blev det en stjärna istället. Den kanske blir vacker att ha på bröllopet vi är bjudna på i augusti?


Förutom dessa sjalar jag nu nämnt och visat upp så var det ju inte länge sen jag virkade min Irvingsjal och i garnhögen ligger 5 nystan med krullgarn i olika färger och väntar på mig så ja, man kan nog lugnt säga att jag fått rejäl dille på sjalar^^

2 kommentarer:

Grandmamma sa...

Skönt att fler än jag har dille på sjalar! Kan alltså med gott samvete fortsätta på alla projekten....hm...
Ha en fortsatt fin helg.
kram vonna

WollyAnnie sa...

Det är helt ok att ha dille på sjalar när de är så fina :)