fredag 22 juni 2012

En riktig utmaning!

Lilly gav mig en riktig utmaning nu ikväll. När jag nattade henne pratade vi om midsommarafton och vad som kommer att hända imorgon, dans runt stången, blomsterkrans i håret och fina kläder osv. och det var då det kom; "Mamma! Bea har ingen fin klänning. Kan du göra en åt henne?"
Ehh, ja, det kan jag väl göra, men hur?! Att virka och sticka till dockan går fort, men inte skulle jag hinna det på en kväll! Så jag fick istället ge mig på sömnad som jag aldrig gjort förr.

Jag har aldrig sytt kläder, varken till barn, vuxna, hundar eller dockor och helt ärligt så visste jag knappt hur man gjorde, men jag kunde inte göra Lilly besviken så jag tog fram symaskin, tyg och en bok med gamla mönster på dockkläder och började sy.
Jag sydde, sprättade, sydde mera, sprättade igen, sydde och skarvade, klippte och sydde lite till och så plötsligt! Jag har sytt en midsommarklänning åt Bea!!!


Det är kanske inte den mest välsydda och avancerade klänningen, men oj, vad jag är stolt just nu över min prestation. Jag ger mig själv MVG och nu längtar jag tills morgondagen när Lilly får se Bea! Jag hoppas att hon blir lika glad som jag är^^


2 kommentarer:

Soili sa...

Du har all rätt att vara stolt,den är jättesnygg.Du ska se,snart vill Lillky ha en likadan klänning.
Kram.

Cecilia sa...

Tack!