onsdag 27 juni 2012

Hatt av mormorscirkel

Den här sommaren verkar det vara sjalar, dukar och hattar som är trendigt hemma hos mig. Senast i högen av färdiga projekt ligger nu denna färgglada mormorscirkel-hatt virkad i M&K Catania och virknål nr 3.


Den var väldigt lätt att göra. Jag följde först mönstret på Mormorscirkeln, men när "duken" var lagom stor för ett litet Ida-huvud slutade jag att göra ökningar och redan efter några varv kupade sig "duken" och blev en fin hatt istället. Till sist virkade jag på en rullskärm med fasta maskor, men vill du hellre ha en solhatts-skärm så kan du kika på mönstret på brättet till puffhatten^^

5 kommentarer:

Anne sa...

Så underbart fin! Så härligt att följa alla dina alster och an får så många bra tips!
Tack!

Lena Nordin sa...

Åh, den här var bara för härlig!

Alexandra sa...

Så fin! Skulle vilja ha en sån till min Freja! :)

Jennie sa...

Hej! Jättefin mössa! Jag är nyfiken på hur du gör rullkanten :-)

Cecilia sa...

Hej Jennie

Rullkanten kommer av sig själv om du struntar i resårstickningen och bara stickar slätstickning^^