onsdag 13 juni 2012

Quiltad hundfilt

Min första "riktiga" quilt är klar och jag är väldigt nöjd, trots att det mesta är rätt snett och vint^^


Filten är sydd i mönstret X:s & O:s och det var ett lätt och bra nybörjarmönster. Men sen var det ju det där med själva quiltandet...
Att skära, klippa, pussla och sy lappar är otroligt kul, men att sedan sy mönster över hela filten visade sig vara så svårt och tålamodsprövande att jag höll på att ge upp både en, två och sju gånger.


Jag provade alla quilttekniker på denna filten; frihandsquiltning, quilta efter schablon och sk. "stitch in the ditch" och inget var nog nåt för mig. Möjligen det sistnämnda för att framhäva mönstret i själva lapptäcket, men i fortsättningen tror jag att jag håller mig till själva patchwork / lapptekniken.

Men den här filten är iallafall mycket välarbetad och bara att handsy kantbandet tog tre dagar, men det var det värt för att handsy var kul! Det gör jag gärna fler gånger, men aldrig mer skruvar och hjärtan!
Nu flyttar filten in hos Eddie i hans korg och jag hoppas att han kommer sova gott på den^^


Inga kommentarer: