torsdag 15 november 2012

Delegera eller assistera

Nä, nu blir jag snart tokig! Att-göra-listan är full, ufo-korgen svämmar över, men
hur jag än kämpar och sliter så kommer jag aldrig ifatt!
Kanske skulle jag göra som Isabel i TV3s program Svenska Hollywoodfruar och anställa en assistent?!
Isabel har ju faktiskt anställt två assistenter att göra sånt som hon uppenbarligen inte hinner med, som att blogga och att välja vilken inredare som ska få piffa till dotterns garderob. Ja, för vad mer gör hennes assistenter egentligen?

Om jag hade tillgång till min alldeles egna assistent så skulle dennes arbetsuppgifter enbart vara sånt som gjorde mitt liv lite lättare. Inte göra färdigt mina ufon och inte städa, laga mat eller vara med barnen utan mer att tillexempel hämta toapapper eftersom man alltid upptäcker att det är slut just när man landat ändan på sitsen.
Ok, det var kanske ett dåligt exempel, men jag menar mest att min assistent skulle hjälpa till med att röja undan alla dom där struntsakerna som skapar små onödiga hinder i vardagen och som får en på lite lagom dåligt humör. Som när man vattnar sina torra blommor och vattnet rinner över för att jorden är för torr för att hinna absorbera vätskan, eller när man stänger av duschen och drar undan draperiet för att inse att handduken ligger på andra sidan det kalla badrummet. Då önskar jag att jag hade en assistent!

Fast egentligen så vet jag inte riktigt om jag verkligen skulle behöva en assistent. Visst skulle det vara trevligt med sällskapet och några färre irritationsmoment i vardagen, men att-göra-listan och ufo-korgen skulle säkerligen inte bli mindre överfulla för det. Nej, jag behöver nog bara ta mig i kragen och sluta påbörja så många nya projekt hela tiden, men det är ju så svårt när man dygnet runt hör röster i huvudet som uppmanar till nytt roligt pyssel och ger en inspirerande idéer^^

Oj, nu hörde jag visst en röst som sa att jag ska sticka en raggsocka!
Ha det bra vänner^^

1 kommentar:

Hanne sa...

Ja, dessa röster. Eller för mig är det mest bilder, och så snart det finns en bild finns det också en plan på hur man kan göra ... . Jag brukar då och då skriva listor på sånt som jag vill göra, mest för att få ut alla projekten ur huvudet. Sen finns det vissa projekt som jag har extra mycket lust med där jag sätter ett villkor: inte börja på den där tröjan förrän du har gjort klart ett visst annat projekt.

Till lediga dagar eller helger skriver jag också ibland listor med tre kategorier: måste, borde, vill - och efter dagen eller helgen ska det finnas en rimlig balans mellan dessa tre, tycker jag.

Men visst kan det vara nästan stressigt med den pockande kreativiteten i huvudet som bara vill ut och som det inte finns riktigt utrymme för mitt i vardagen.