torsdag 8 november 2012

Sockfabriken

Här är raggsocksfabriken i full gång! Små och stora fötter ska värmas i vinter och det gör dom ju bäst i ett par hemstickade raggisar. Eller hur?!^^


Jag stickar nästan alla mina sockor i tjocka färgglada ullgarner och med knit pro's strumpstickor i trä stl 4 mm. Kanske för att jag inte gillar att pilla med tunna garner och spagettitjocka stickor, men mest för att jag älskar dessa tjocka, varma och lite bylsiga sockor. Jag gillar dom faktiskt så mycket att jag funderar på att sticka en gigantisk helkroppsstrumpa att krypa ner i framför tvn! Någon som har mönster på en sådan kanske?
Hihi

3 kommentarer:

Annika sa...

Härliga färger. Byter du stickor mellan skaftet och foten?

Anne sa...

Jättefina strumpor! Min kära mor förser mig med fina raggisar och jag har dem varje dag. Du skulle inte kunna göra en instruktion och lägga upp på bloggen om hur man gör när man stickar raggisar?
Ha det gott!

Cecilia sa...

Hej Annika och Anne!

Visst kan jag göra en teutorial om hur man stickar raggsockor. Ge mig lite tid bara så ska jag nog få ihop en bra^^

Annika: Nej jag byter inte stickor mellan skaft och fot, men jag lägger upp 4-8 extra maskor vid skaftet och sedan minskar jag ner dessa innan jag börjar med hälen. Så om det står "lägg upp 40 maskor" i mönstret så lägger jag upp 48 maskor och stickar resåren. Sista varvet på resåren minskar jag sedan 8 maskor jämt fördelat över varvet.
Detta gör jag för att jag stickar löst och alltid måste gå ner en storlek på Stickan mot vad mönstret säger. Går jag ner ytterligare en stl för att göra skaftet (så som mönstren ofta säger) så blir det istället alldeles för litet skaft.

Hoppas att du förstår vad jag menar, men det korta svaret på din fråga blir, nej^^