lördag 12 januari 2013

Det som inte fick hända...

Vi har fått fuktskador i vårt nya kök :(
Det var förra lördagen som jag först upptäckte det. Jag stod och plockade in ren disk i ett av överskåpen då jag fick syn på en konstig mörk fläck längst bak mot väggen inne i skåpet. Jag plockade ut porslinet ur skåpet och då ser jag att det är fuktmärken längs hela nederkanten inuti skåpet och modet för mig och min sambo bara sjönk till botten...neeeej!!!!

Ovanför köket ligger vårt badrum. Det enda som har dusch och uppenbarligen ett gammalt dåligt avloppssystem som nu bestämt sig för att klappa ihop så det var rätt uppenbart vad Fukt-Nisse skulle säga när han kom och visst hade vi rätt.
Vid inspektionen igår så konstaterades det att vi troligen har en läcka från avloppet i badrummet och att vi nu måste riva upp hela badrummet samt delar av det nybyggda köket.
(tung suck)

Visst blir detta ett solklart försäkringsärende, men det är inte pengarna som gör mest ont just nu utan tanken på att leva i ett stort byggkaos mitt i vintern med två småbarn. Vi hade hellre renoverat badrummet under sommaren under planerade former, men nu är det ju som det är och då får vi försöka glädja oss för det som går. Vi kommer ju iallafall att få ett nytt fräscht badrum. Förhoppningsvis utan fukt i väggarna...8 kommentarer:

Luxxie - Kreativt kaos sa...

Nej, men fy vad tråkigt!

Grandmamma sa...

Jobbigt! Hoppas det ordnar sig fort, men det ska ju ofta torka under en längre tid. Håller tummarna.
Kram och styrka till er.

Grandmamma sa...

Jobbigt! Hoppas det ordnar sig fort, men det ska ju ofta torka under en längre tid. Håller tummarna.
Kram och styrka till er.

Pysselpinglan sa...

Nej vad tråkigt!! Lider med er, fy sjutton!

Camilla sa...

Inte det roligaste att råka ut för :( Hoppas att allt ordnar sig relativt smärtfritt ändå.. :/

Cecilia sa...

Ja vi får verkligen hoppas att det löser sig fort. Jag försöker tänka positivt och googlar på fina badrum för att må lite bättre.
Tack för ert stöd!

Anonym sa...

Så tråkigt och jobbigt för er. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande för ert badrum.
Kram Agge

erica sa...

stackars er! Fy så orättvist!