tisdag 14 maj 2013

Liten sjuk igen...

Nu tror vi inte längre att lilla Ida "bara" har otur som blir sjuk så ofta utan nu tror vi faktiskt att det måste ligga något annat bakom alla hennes feberdagar för nu är hon sjuk igen!


Detta är andra gången på mindre än en månad som hon har hög feber och ser man ännu längre bakåt så har hon haft feber 1-2 ggr i månaden nästan hela sitt korta liv. Första gången hon fick feber var hon bara 2 månader gammal och hon fick då vara inlagd på Astrid Lindgrens sjukhus för uppsyn.

Den här gången kom febern tillsammans med lite rosslande hosta, men oftast har hon temperaturer på över 40 grader utan några andra tecken på sjukdom. Jättemärkligt och väldigt jobbigt för hela familjen :/
Men nu tänker vi, som sagt, ta tag i detta och försöka reda ut vad som pågår och vi börjar i eftermiddag med ett besök hos läkaren som förhoppningsvis ger oss en remiss för utredning. Vi får se vad som händer. Jag återkommer när jag vet mer.5 kommentarer:

Pysselpinglan sa...

Usch vad jobbigt det låter.. :( Hoppas hon kryar på sig snart och att det inte är något allvarligt...

Hanne sa...

Bara som ett litet hoppets tecken: när vår yngsta var runt 1 år hade hon en period där hon hade feber en gång i veckan, ofta bara i ungefär 12 timmar och utan fler symtom. Vi började nästan bli oroliga vi med, men sen gav det med sig och nu är hon nog en av de mest friska i sin åldersgrupp, jag tror jag vabade 2 eller 3 gånger under hennes 1,5 sista år på förskola. Så det behöver inte alls vara allvarligt.
Men jag hoppas att ni får till en utredning, för när en sån orostanke väl har fått fäste i en så är det lika bra att ta tag i fenomenet.
Lycka till.

CeciliaB sa...

Hej!
Jag brukar titta in här då och då men har aldrig kommenterat förut.

Vår äldsta son, nu 10 år, hade något som läkarna kallade "periodisk återkommande feber-syndrom" när han var liten. Han hade hög feber med 6-7 veckors mellanrum, det höll på i flera år och vi åkte till barnakuten varje gång för att de skulle utesluta andra sjukdomar. Till slut fick vi välja på att ta bort halsmandlarna för det kunde hjälpa, så det tackade vi ja till och sedan dess har han varit en friskus!

Jag trodde också det värsta från början men det löste sig till slut, även om det tog många år.
Jag kan berätta mer om du vill men då kan vi kanske maila.

Kommentera hos mig i så fall.

/Cecilia

Cecilia sa...

Tack för din kommentar Cecilia!

Vi har varit inne på periodisk feber, men kan det vara det näthinnan tydligen har andra sjukdomar samtidigt? Nu hade hon ju tex dubbelsidig öroninflammation :/

Cecilia sa...

Tack för allt ert stöd! Det känns faktiskt rätt skönt att höra att fler har haft massor med jobbiga sjukdomar och vab-dagar.
Tack igen fina ni!