tisdag 5 november 2013

En ful kofta!

Nej, jag är inte alls speciellt nöjd och det blir inga tidskrävande stylade bilder på den här koftan...


När jag började sticka för X antal år sen så var ett av mina projekt denna barnkoftan. Den blev på tok för löst stickad då jag inte kunde ett skvatt om stickfasthet och den blev både sned, vind och ojämn. Men det allra största problemet var kanske ändå att den aldrig blev klar.
Varje år har koftan plockats fram ur sin ufo-påse och varje år har den lagts tillbaka, alltid lika ofärdig och med åren har jag fått mindre och mindre lust att slutföra elendet för att i takt med att jag blev bättre på att sticka, desto fulare blev koftan i mina ögon. Eller nja, koftan i sig är väldigt fin med sina härliga färger, men det är själva arbetet jag ogillar.

Men som reklamen säger "-Plötsligt händer det", Jag har fått tummen ur och gjort klart ufo-koftan!
Jag fick kämpa med för stora stickor och att sticka så fult och ojämt som jag kunde för att det skulle bli enhetligt, men klar blev den och det känns iallafalk skönt. Inget mer ufo och jag slapp skammen att repa upp (jag hatar att erkänna mig besegrad.

Något som däremot var väldigt roligt var att koftan faktiskt passar lilla Ida perfekt och hon älskar sitt nya plagg och blev så stolt och glad att hon vägrade ta av den. Så med facit i hand kanske det hela inte blev så misslyckat som jag tyckte under alla år?
Det blev iallafall en färgglad och skön dagiskofta åt lilltösen och njut nu ordentligt av mina suddiga kvällsbilder för detta är den första och sista gången koftan visas på den här bloggen^^


4 kommentarer:

Ozzys mor sa...

Jag tycker att den är jättefin :-)

Leena sa...

Jättefin tycker jag med!

frida sa...

Superfin! :) kika in hos oss om du vill läsa om en mamma som absolut inte alls kan sticka så kanske de känns lite bättre :p

Cecilia sa...

Tack alla tre för uppmuntran! Nog börjar jag lite smått att tycka att den är rätt ok ändå med sina glada färger och sitt lyckliga barn till ägare ;)

Frida: jag ska kika in så snart jag hinner^^