lördag 30 november 2013

Snurrig helgkurs

Jag och en vän går på kurs hela helgen och lär oss grunderna i Luffarslöjd!
Egentligen var det min väninna som ville gå och jag följde med utan att egentligen veta riktigt vad det var, men jag blev glatt överraskad och har haft en jättekul dag!


Luffarslöjd är en gammal konstform som var mycket populär i slutet på 1800-talet och som luffarna ägnade sig åt och tjänade pengar på...typ. Jag hängde väl inte med sådär jättebra på historiedelen av kursen, men när det kom till skapandet var jag desto vaknare. Man snurrar tunn ståltråd runt tjock ståltråd och så blir det fantastiska ting. Själv snurrade jag ihop den här snygga ljusstaken^^


Imorgon ska vi få lära oss en annan teknik med tjockare trådar och då planerar jag att göra en liten burk/skål/värmeljushållare. Vi får väl helt enkelt se vad det blir^^

Inga kommentarer: