tisdag 3 december 2013

Ledig^^

Tar en paus från storstädningen och stickar lite socka!

Jag brukar alltid sticka dem "traditionella" hälarna där man stickar hällapp, plockar upp maskor på sidan och sen stickar kilen, men idag provar jag något nytt, Häl med förkortade varv och dubbelmaskor!
Jag vet inte riktigt än om jag gillar detta sätt att sticka. Jag tyckte att det verkade lite invecklat att först sticka "hälböjen", sen två varv rätstickning och sen en hälböj till(?). Visst blev det bra, men det borde väl finnas ytterligare nån enkel teknik! Hur stickar ni era hälar på sockor?3 kommentarer:

madelein sa...

Tyvärr har jag inte lärt mig sticka alls men tycker om att läsa om andra kreativa människor :-)

Leena sa...

Sedan jag hittade en tutorial på en häl med förkortade varv blir det alltid den hälen. Enkel och välsittande och snyggt blir det också.
Här finns tuten (på engelska men med många bilder):
http://happy-knits.blogspot.se/2009/10/no-wrap-no-gap-short-row-heel-tutorial.html

Leena sa...

Fast det kanske är en sån du har gjort såg jag sen :)