tisdag 7 januari 2014

Mönster till sjukstuge-vantar

Nu får jag skämmas lite för jag bloggade aldrig igår. Jag mådde helt enkelt för dåligt, men jag hoppas att jag kan bli ursäktad för det uteblivna inlägget.

Hursomhelst så har jag en liten aning om att denna virusplåga kanske är på väg att vända nu, efter över två veckor. Inatt var första natten som jag inte vaknade och behövde ta värktabletter och än så länge idag har jag klarat mig med en singeldos alvedon. Det kallar jag framsteg!
Men nu är nässprayen slut, och bihålorna är inte på bättringsvägen, så jag får klä på mig och ta en liten promenad bort till Apoteket. Då får jag lite behaglig friskluft och en anledning att inviga mina nya vantar^^


Jo, det har ju blivit några par under denna sjukdomsperioden, men det har varit tacksamma restgarnsprojekt och jag behövde inte tänka så mycket.
Om det är någon annan som ligger sjuk och läser detta så kan jag tipsa om Detta mönster på tjocka tumvantar. Ett enkelt och bra basmönster för restgarner.
Vill man istället sticka vantar med tumkil, som jag gjort på bilden, så finns en bra beskrivning Här! På mina vantar (damstorlek) stickade jag tumkil över 16 maskor med raggsocksgarn och stickor 4-4,5.

Men nu ska jag sluta att skriva och ge mig iväg till Apoteket. Sen får vi se hur jag mår och vad jag gör när jag kommer hem. Kanske blir det ett par herrvantar till Hjälpstickan för jag hörde att vintern nu äntligen skulle vara på väg hit^^

2 kommentarer:

Anonym sa...

På apoteket finns receptfritt några gröna tabletter som fungerar bra till bihålorna. Vid förkylning klarar jag mig inte utan dem.
Krya på dig!
/Lina

Anonym sa...

Så fina vantar!!1 Jag klickade på länken till mönster men det står bara not found!! Synd för det verkar vara en fin modell!!Tumkilslänken fungerade dock! :)
Tack!
Mvh/ Ingrid