lördag 18 januari 2014

Ny plånka

Nä, blogga varje dag gick inte så bra. Det kändes så krystat att skriva bara för att skriva så jag återgår till att blogga när jag har nåt vettigt att skriva om istället.
Och det har jag nu!

Jag har blivit frisk, börjat jobba igen och återigen suttit vid symaskinen. Mest är jag glad för symaskinstiden och denna gång har jag knåpat ihop ett nytt mönster till en plånbok och jag är så supernöjd med resultatet att ni inte kan förstå! :)


Jag har länge velat sy en egen plånbok, men jag har inte hittat något mönster som tilltalat mig så då fick jag helt enkelt ta saken i egna händer.

Min plånbok är sydd i färggranna bomullstyger (i favoritfärgerna lila och turkost såklart). Den har 4 stora fack för sedlar/papper, 1 stort myntfack med blixtlås och 6 fack för kort och stängs med en tryckknapp (så att inga tusenlappar trillar ut).
Jag är jättenöjd och jag håller redan på att sy flera och jag har också börjat spåna på en mindre modell^^

7 kommentarer:

Lilla Anka sa...

Riktigt fin! Precis en sån skulle jag behöva! Har du något inlägg som gör att den blir stadigare?

Cecilia sa...

Hej lilla anka
Jag har fodrat plånboken med både peltex och volymfliseline. Det ger stadga och gör den lite tjockare så att den känns rejäl och bra^^

Lotta i S-vall sa...

Hej hej :)

Men vikken suverän !!!!!
En sån skulle jag vilja ha , säljer du månne mönstret sen .....;)
Jättefin tyg åxå :)

Ha de gott //

Cecilia sa...

Hej Lotta.

Jag funderar faktiskt på att göra iordning ett pdf-mönster till försäljning, men först måste jag sy en till så att alla mått stämmer. Jag talar om när och var du kan köpa mönstret sen^^

Anonym sa...

En sådan skulle jag behöva, men är dålig på att sy. Ett monter med beskrivande steg underlättar om du inte säljer färdiga.
Maria

Cecilia sa...

Hej Maria

Jag ska försöka göra ett lättförståeligt mönster med bilder. Annars syr och säljer jag också. Håller på att sy upp två stycken just nu som jag kommer att sälja^^

Frida Loppan sa...

Vad duktig du är! Plånboken är superfin.