tisdag 11 februari 2014

Allt är uppochner

Det har nu gått 1 vecka sedan min sambo föll ner hemma på sängen i ett plötsligt och oförutsett krampanfall. Jag larmade ambulansen och kort därefter åkte dem iväg med honom i ilfart. Han var då medvetslös med kramper och sjukvårdarna arbetade febrilt med att försöka stabilisera honom.

På sjukhusets akutmottagning fick han tillbaka en del av medvetandet och efter en massa tester och två vändor till skallröntgen kom så diagnosen; Stroke...
Min sambo är 38 år, tränar, dricker måttligt och varken röker eller stressar och där står läkaren och säger "-blodpropp i hjärnan", "-permanenta hjärnskador" och "-hjärnoperation". Allt kändes som en riktigt dålig film!

En vecka har nu gått sedan den där konstiga tisdagen då allt vändes uppochner och allt känns fortfarande väldigt overkligt. Han har förlorat en stor del av sin syn och hans förmåga att orientera sig är nedsatt, men han har fått behålla sitt liv!

Idag är han stabil och viljan att komma tillbaka är stor, men det kommer att ta tid. Han är kvar på sjukhuset och kommer att vara det i några dagar till innan det blir vidare flytt till rehab-avdelningen, men allt får verkligen ta den tid som behövs och ingen kommer att försöka skynda på någonting.
Själv är jag trött, men mest är jag så tacksam att jag har fått behålla mitt livs kärlek!

10 kommentarer:

Lillstrumpan sa...

Nämen fy så hemskt! Ta hand om er.

Agneta Lennartson sa...

Det var inget roligt att läsa men jag hoppas naturligtvis att din man återhämtar sig och att ni får ro i er vardag!

Kram Agneta Lennartson

Nenne sa...

Oj vilken vecka. Minst sagt. Och vilken chock för er alla stackare som drabbats.

Ta hand om er ordentligt och glöm inte dig själv! Önskar jag kunde hjälpa på något sätt men jag skickar styrkekramar.

Ha en så fin dag som det bara går!

Camilla sa...

Blev väldigt tagen av vad du skrivit, mina tankar är hos er och önskar er all styrka för att komma igenom detta.
Ta hand om er
Camilla

Anonym sa...

Oj,vilken vecka!Hoppas och tror att allt blir bra så småning om! <3 Sänder styrkekramar! Var rädd om er!
Kram Maritha

Hanne sa...

Vilken skräck! Vad många tankar måste ha hunnit fara genom ditt huvud - det kommer att ta lång tid att komma ifatt den nya och förändrade verkligheten. Tänker på er och innesluter er, tvärs över cyberrymden, i mina böner. Låt glädje och lättnad, sorg och oro, ilska och maktlöshet, styrka och hopp och inte minst kärlek finnas bredvid varandra, det är som det ska vara och ni kommer att klara det. Hoppas ni har många goda människor omkring er och inte minst omkring era barn.

Eva sa...

Ojoj, vilken chock! Önskar er all styrka!

Soili sa...

Massor med styrkekramar till dej och din familj ♥♥♥Blev helt chockad när jag hörde vad som hänt.Saknar ord.♥♥♥ Kramar ♥♥♥

marremorr sa...

Livet gör verkligen tvära kast ibland, fort kan saker och ting ändras. Skickar hopp, styrkekramar och massor av envishet till er!

Frida sa...

Ja, vilka vändningar livet kan ta så plötsligt. Styrkekramar till er alla i familjen.