onsdag 21 maj 2014

Göteborgsvarvet!

Ja, i helgen som var gick Göteborgsvarvet av stapeln igen, men nytt för i år var att jag deltog!


Senast för 1 år sen satt jag där i slottsparken i Göteborg och drack vin och hejade på min sambo som svettades runt i staden för andra året i rad. Själv hade jag rätt många överflödiga kilon och mellan vinsipparna konstaterade jag noga att "löpning inte var min grej" och att "jag minsann aldrig skulle springa varvet". Det var helt enkelt ett klassiskt tal om att jag inte ville springa för att jag var tjock, otränad och missnöjd utan försökte få allt att låta som att jag valt att vara tjock och otränad och hade gott om självförtroende. Säkert världens vanligaste lögn till sig själv :/

Några månader gick och senare under sommaren blev jag inbjuden till ett Loppi-event som handlade om träning och hälsa. Önskan att förändras fanns där, men jag klarade inte av att komma igång på egenhand, men med Loppis hjälp och tack vare ett 3-månaders fritt abonnemang hos Viktväktarna förändrade allt för mig. Kilona började lossna och i samband med Viktväktarna gick jag även på Mama boot camp med en väninna och hör och häpna, jag började också att jogga!

Nu har det gått nästan ett år och jag är 12 kg lättare, men resan har inte varit lätt och jag har inte heller fått vara skadefri, men jag har ändå fortsatt att springa och tycker att det är fantastiskt roligt. Så roligt att jag anmälde mig till Göteborgsvarvet 2014 för att ha ett mål och en motivator att fortsätta springa.


Och så i lördags var det då dags, mitt premiärlopp på 2.1 mil (ett halvmaraton) och nerverna var verkligen "-all over the place". Starten gick och jag sprang och sprang och sprang. Ja, jag sprang faktiskt längre och mer än jag någonsin gjort och efter 2 timmar och 34 minuter korsade jag mållinjen i lyckotårar. Jag klarade det!
Sedan dess har jag gått i ett lyckorus och trots att kroppen varit öm och sargad i några dagar så skulle jag göra om det vilken dag som helst. Det var fantastiskt^^

Så nu ser jag fram emot ännu en härlig sommar med Viktväktarna, Loppi och löpningen och snart hoppas jag kunna nå min egen målvikt och med lättare steg springa mot nya mål^^


3 kommentarer:

Lillstrumpan sa...

Oj vilken bedrift, heja dig! Jag springer också litegrann men känner mig ofta helt färdig efter bara en halvmil.

Nenne sa...

Grattis!!! Bra jobbat!
Jag har precis tittat ut från gymet och börjat springa mer. En halvmil just nu men hoppas orka mer snart!!

Ha en bra dag!

Eva sa...

Wow, grattis!! Vilken resa och enorm prestation du gjort!
Jag var anmäld men jag har inte varit skadefri och hamnade bland de vindrickande istället ;)
Jag hejjade på mina vänner som sprang och nu är jag så pepp på att komma igång med löpningen igen och att springa Varvet nästa år!