fredag 13 juni 2014

Hallå, sommaren?!

Vart tog den vägen? Sommaren som värmde så gott och som gav mig lust att både sticka och virka toppar bara försvann och ersattes av regn, rusk och åska. Det ogillas starkt!
Men den kommer väl förhoppningsvis tillbaka snart och då vill jag ha mina stickade och virkade toppar klara och redo att användas^^

Först började jag att sticka en supersnygg topp med bladmönster i blågrått och garnet Trio. Det tog en stund att få in mönstret i huvudet på mig, men nu sitter det och varven går fortare. 2/3 av framstycket är klart och jag blir så nöjd!


Men undertiden jag stickade blev jag så sugen på att virka och i garnhyllan här hemma låg några nystan med ljuslila/rosa och glittrig Miracle från Coats, men jag hade inget mönster!

Jag gick så på mönsterjakt och letade igenom alla mönster jag hade hemma, på jobbet, på nätet och i en garnaffär som jag passerar på väg hem från jobbet, men inget föll mig i smaken. Skulle det vara så svårt att hitta ett mönster?!
Men så dök en tunika upp i Facebook-gruppen Online stickcafé och lyckliga jag hade redan det mönstret hemma i en tidning så nu, efter lite omräkning av storlek och borttagna ärmar så virkar jag på en snygg och glittrig topp^^


Nja, färgerna går ju inte att få till med mobilkamera på kvällen, men ni ser iallafall mönstret och att det glittrar^^

Så om sommaren behagar komma tillbaka ska jag vara redo med två nya plagg i garderoben^^

3 kommentarer:

marremorr sa...

Så fina sommarprojekt!=0) Var hittade du mönstret på stickningen? Blev också sugen...;0)

Cecilia sa...

Det är ett mönster från en äldre Allt om Handarbete-tidning. Jag ska försöka få fram mönstret åt dig.
Maila mig Marremorr så ska vi se om vi kan lösa det^^

Nenne sa...

Håller med om vädret!
Jag har repat upp massor av WIP i helgen. Börjat på nya grejjer istället. Ser att du också gärna sitter framför TV:n och jobbar!

Jag älskar alla stora VM och liknande. Då får jag alltid massor gjort i TV-soffan för jag bara lyssnar, tittar inte!

Ha en bra dag!