fredag 3 juli 2015

Fågel Fenix

Ja, precis så känner jag mig. Pånyttfödd!
Eller nja, kanske inte riktigt så teateristiskt, men nog har jag fått en ny boost i livet!

Först och främst vill jag tacka er alla som stöttat, undrat, skänkt tankar och önskat mig lycka trots mitt "mystiska" försvinnande. Jag har inte orkat svara eller bloggat, men jag har läst alla era kommentarer och jag känner mig så rörd och oerhört tacksam. TACK! ❤️

Men vad var det då som egentligen hände?
När jag lämnade bloggandet mådde jag något fruktansvärt dåligt. Jag klarade knappt av att ta mig ur sängen på egen hand och jag hade svår yrsel från morgon till kväll. Kroppen lydde inte mina önskningar och jag blev muskelsvag och fumlig. Saker jag höll i föll ur mina händer för jag orkade helt enkelt inte hålla taget och jag blev så trött att jag sov större delen av dygnet.

Självklart sökte jag vård och även för läkarna var mitt tillstånd länge ett mysterium. Jag skickades runt på otaliga undersökningar och jag blev proffs på att ta blodprov, trots att jag pga min svåra yrsel oftast sjönk ner som en trasa på golvet efter varje provtagning. Men så en dag ringde min läkare och bokade in ett möte i hopp om att han hade löst gåtan...

Det läkarbesöket blev början på en lång och jobbig resa tillbaka till mig själv, men samtidigt så skönt att få ett svar!
När alla hela tiden fokuserat på mina fysiska bekymmer så hade ingen brytt sig om mitt psykiska mående och det visade sig vara just där problemet låg. Jag fick diagnosen; utbrändhet.

Jag hade alltså gått in i väggen och så värst märkligt var väl inte det efter det år som jag och min familj genomlidit. Min mans stroke och all den oron det gav, rehabiliteringen, sjukhustiden och den följande hjärtoperationen. Oron för barnens välmående under dessa månader samt att jag dessutom bestämde mig för att ta körkort mitt i allt.
Det blev för mycket och trots att jag inte kände mig nedstämd eller utbränd så sa kroppen ifrån.

Följande månader har handlat om vila och att återställa min kropps balans. Jag har haft många dåliga dagar och motgångar, men även många bra dagar med små steg av framgång. Med hjälp av mediciner, läkare, kuratorer, familj, vänner och målmedvetenhet så har jag kommit tillbaka till ett fungerande liv igen och jag har både börjat sticka, springa och jobba igen. Saker jag inte klarade av att göra för bara några månader sen!

Och här är jag idag! Pigg, glad, stärkt och motiverad att fortsätta att driva mitt liv och min blogg framåt, men med en ny självinsikt om att jag inte är någon supermänniska som kan ha hur många bollar som helst i luften. Jag lyssnar noga på min kropp nu och jag ger mig tid till lugn och återhämtning för jag pausar numera hellre en dag i veckan än hela mitt liv!


Osminkad, solmosig semesterbrud!

11 kommentarer:

Lillstrumpan sa...

Vad härligt att du känner dig bättre!

Paradiset Kaos sa...

Kram! <3

Frida sa...

Härligt att "höra" från dig och att du mår bättre.

Anonym sa...

Skönt att vi får "höra" från dig igen. Var rädd om dig. /Ulrika Hännestrand

Soili sa...

♥♥♥ Massor med bamsekramar ♥♥♥.Härligt att du mår bättre.

Soili sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nenne sa...

Åh vad roligt att "höra" från dig!
Faktiskt kom det en glädjetår...
Jag höll tummarna stenhårt och hoppades att det skulle ordna sig för dig. Att hålla sig i trim efter en sån upplevelse du haft är livslång. Tro mig. Sköter man inte sig slår kroppen tillbaka. Det tar tid att lära sig lyssna på kroppen.
(det var i samband med min stress jag började handarbeta, för att komma ner i varv)

Önskar dig all lycka och jag är så glad att du är tillbaka.

Många varma kramar!

Cecilia Wacking sa...

Tack alla fina för era kommentarer! Ni anar inte hur mycket det värmer ❤️

marremorr sa...

Åh, så roligt att du är tillbaka, både i cybervärlden och i livet. Styrkekramar till dig och din familj!

Nina Eriksson-Kokko sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej! Oj ÄNTLIGEN ett livstecken ifrån dej. Härligt! Satt i husvagen och virkade när det plötsligt slog mej att jag inte kollat din blogg på länge. Å då ser jag ditt inlägg... Vilken lycka! Så skönt att höra att du mår bättre och det till slut hittades vad som var fel. Har tänkt mycket på dej och sänt dej styrkekramar. Även saknat dina kommentarer på mitt instagramkonto. Sköt om dej nu och de dina. Såå roligt att du är tillbaka. You made my Day ❤ häls Nina från Finland