tisdag 18 augusti 2015

Rubjerg Knude Fyr

Dagens utflykt gick till Rubjerg Knude fyr. En fyr som i sig inte är lika faschinerande som dess omgivning. Fyren togs nämligen ur bruk år 1968 då sanddynerna blev så höga kring fyren att den inte längre syntes från havet. För så är det nämligen med sanden här på danska västkusten, vinden från havet blir emellanåt så stark att den flyttar runt på hela berg av sand och alla som besöker Rubjerg fyr med jämna mellanrum berättar att det alltid ser olika ut kring fyren när den besöks.

Idag syntes fyren bra både från land och hav, men det blåste väldigt mycket. Den fina sanden yrde runt så att det stack i huden när den träffade oss och efter besöket var både öron och skor fulla med sand. Men vackert var det trots sandstorm!


Den som led mest av sanden var nog ändå lilla Ida som inte alls gillade "sandstormen i öknen" så henne virade jag in i min stora tunna kofta. Vi hittade sedan ett lugnt hörn i lä och då försökte jag mig på en groupie med mig själv, Ida och fyren. Det gick sådär...;)Inga kommentarer: